HTML

Érthetően

Az Érthetően blogon az Érthetően az Egészségért Alapítvány aktivitásaival kapcsolatban szolgálunk háttéranyagokkal, beszámolókkal, interjúkkal.

Friss topikok

Egészség Kommunikáció Érthetően

2011.05.09. 17:50 Marc Marcov

Egészségmegőrzés a táplálkozás segítségével

Interjú Antal Emesével az MDOSZ elnökével

 

 

 

Az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM következő állomása a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Milyen személyes kötődése van a városhoz?

Győrhöz, mint szülővárosomhoz, sok emlék köt. Középiskolás éveimet a Révai Miklós Gimnáziumban töltöttem, és dietetikusi pályámat is a város Petz Aladár Kórházában kezdtem.  Tagja voltam a győri Vízügy Sport Egyesület OB I-es teniszcsapatának is.

A Program kezdete óta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége részt vesz minden rendezvényen. Milyen visszajelzéseket kaptak az érdeklődőktől?

Fontos számunkra, hogy minden alkalmat megragadjunk a lakossággal való személyes találkozásra, hisz így közvetlenül van lehetőség a dietetikussal és annak tevékenységével való megismerkedésre. Az emberek mára egyre inkább felismerik az egészséges életmód, ezen belül a korszerű táplálkozás egészségvédő hatását, s ily módon a táplálkozástudományi szakember szükségességét is.

Az ÉRTHETŐEN PROGRAM eddigi állomásain sok érdeklődő kereste meg standunkat, és vette igénybe szűrővizsgálatainkat, tanácsadásunkat. A leggyakrabban az egészséges táplálkozás gyakorlati megvalósításáról, a rossz, berögzült étkezési szokások megváltoztatásáról, a különböző betegségekhez kapcsolódó diétákról kérdezik a dietetikust. Kollégáink pedig készséggel állnak minden érdeklődő rendelkezésére.

Mit javasol azoknak, akik valamilyen táplálkozási zavart észlelnek magukon? Hová fordulhatnak?

Mind az egészségmegőrzés, mind pedig a különböző betegségekhez kapcsolódó diéták okán érdemes és fontos dietetikus szakemberhez fordulni, aki minden esetben személyre szabott étrendet tud összeállítani. Szövetségünk budapesti Tanácsadó Irodájában személyesen is várjuk egész évben az érdeklődőket, előzetes bejelentkezés alapján; vidéken élőknek pedig telefonon és interneten nyújtunk segítséget a legközelebbi dietetikus megkereséséhez.

VTS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr612971132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása