HTML

Érthetően

Az Érthetően blogon az Érthetően az Egészségért Alapítvány aktivitásaival kapcsolatban szolgálunk háttéranyagokkal, beszámolókkal, interjúkkal.

Friss topikok

Egészség Kommunikáció Érthetően

2011.05.09. 15:32 Marc Marcov

ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM GYŐRÖTT

Az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM 2011. május 9-én, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban folytatódott. A rendezvény sajtótájékoztatójáról szóló összefoglalónkat itt olvashatják.

 
Dr. Tamás László János, a Programban vállalt szerepükről elmondta: „Az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM egyedülálló kezdeményezés, és fontosnak tartjuk, hogy mi is hozzájáruljunk az egészségmegőrzés üzenetének közvetítéséhez saját eszközeinkkel. Azért is tartottuk fontosnak a csatlakozást, mert ebben a Programban kórházunknak kiváló lehetősége nyílik arra, hogy bemutassuk szolgáltatásainkat és információkat juttassunk el betegeink részére. Számunkra is fontos, hogy megismerjük a betegek véleményét és a következtetéseket levonva folyamatosan fejlesszük szolgáltatásaink színvonalát. A Programban nemcsak felhívjuk a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára, hanem megoldásokat is bemutatunk ennek érdekében, közreműködő szakértőink, és kiállítóink segítségével. Úgy gondoljuk, nemcsak a kezelt betegeket és hozzátartozóikat érinti ez a program, hanem az egészségügyi dolgozókat is, hiszen mindannyian érintettek vagyunk.”
 
Dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, a megye egészségmegőrző stratégiájának ismertetése mellett azt is elárulta, hogy miért tartja kiemelten fontosnak az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM támogatását. „Hazánk az elmúlt évtizedekben szomorú dicsőséget vívott ki magának: a depressziósok, az alkoholisták, az öngyilkosok számadatait tekintve nem túl rózsás a kép. Van még mit változtatni az egészségtelen életmódon, a szervezetre ártalmas étkezési szokásokon, a mozgáskultúrán. Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben minden tevékenység, mely ezen megítélés megváltoztatására, a lakosság felvilágosítására, meggyőzésére, szemléletének formálására irányul, rendkívül fontos és feltétlen támogatandó. Ezért örülök az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMNAK és különösen annak, hogy a nyolc helyszínből álló rendezvénysorozat egyik állomása a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, amely a hazai kórházak között meghatározó szerepet tölt be”.
 
A Program ügyét olyan sztárok támogatják, mint Dobó Kata, Görög Zita és Gianni, akik az egészséges életmód fontosságára és a betegek terápiás együttműködésének jelentőségére kívánják fölhívni a figyelmet.
 
Görög Zita, műsorvezető, szerepvállalásáról elmondta: „Azért csatlakoztam az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMHOZ - ahol Dobó Kata színésznővel és Gianni Annoni műsorvezetővel együtt vagyunk nagykövetek - hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára. A gyermekeim miatt különösen fontosnak tartom, hogy jól megválogatott ételek kerüljenek az asztalra, hiszen a gyermekkor az az időszak, amikor meg kell alapoznunk a helyes táplálkozást. A gyermekekben tudatosítani kell, hogy nem ehetnek meg mindent, amit a szemük megkíván, hanem szülői segítséggel kell kiválasztaniuk a megfelelő táplálékot, és a szülő felelőssége, hogy fölkészítse őket arra az útra, amelyet az egészségmegőrzés jelent. Amennyiben sikeresen átadjuk ezt a tudást a gyerekeknek, úgy a későbbiekben ők is hallgathatnak a megérzéseikre, ahogy az egészségtudatos felnőttek is teszik.  Viszont alkattól és életmódtól függően fontos, hogy kikérjük szakemberek véleményét is, illetve ne féljünk segítséget kérni, amennyiben problémát észlelünk egészségünkben.” A műsorvezető hozzátette, a Program során az embereknek lehetőségük lesz kérdéseket föltenni, és hozzájuthatnak a szakemberektől életmód tanácsokhoz is.
 
„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM során elhangzó és hozzáférhető információk tudományosan megalapozott forrásokon alapulnak! Azért is fontos számunkra Programban történő részvétel, mert több szervezet összefogásával jelentősebb eredményeket lehet elérni az egészséges táplálkozási szokások és életmód kialakításában.” – mondta el Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.  „Még mindig számtalan tévhit él a köztudatban, pedig fontos, hogy felismerjük, kizárólag önmagunk vagyunk felelősek egészségünkért. Nem kifogásokat kell keresni, hanem tudatosítani azt, hogy a hosszantartó, jó életminőség alapja az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás.” tette hozzá a szakértő, aki elmondta, hogy a Program során törekedni fognak a Szövetségtől megszokott módon, arra, hogy a szakmai ismereteket közérthetően, szemléletesen, gyakorlati ötletekkel illusztrálva, interaktív módon adják át.  
 
 
Az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM szeretne lehetőséget biztosítani mind az orvosoknak, mind a betegeknek, hogy elmondhassák javaslataikat, valamint tudást szerezzenek arról, hogy miként lehet hatékonyabb az együttműködésük, ezzel elősegítve a kölcsönös megértést, és a jobb kommunikációt.
 
VTS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr602970698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása