HTML

Érthetően

Az Érthetően blogon az Érthetően az Egészségért Alapítvány aktivitásaival kapcsolatban szolgálunk háttéranyagokkal, beszámolókkal, interjúkkal.

Friss topikok

Egészség Kommunikáció Érthetően

2011.05.19. 15:38 Marc Marcov

„Az ember azért dolgozik, hogy pénzt keressen, és aztán azért költi el, hogy meggyógyuljon”

Interjú Giannival az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMBAN való szerepvállalásáról

 

Egy egészségügyi program, egy új szerepkör és egy újabb állomás.  Az Érthetően Az Egészségért Program nagyköveteként részt vettél a miskolci rendezvényen is. Mik a tapasztalataid, észrevételeid az eseménnyel kapcsolatban?

Nagyon örülök, hogy ennyien érdeklődnek, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan csatlakoznak majd egy megelőzéssel kapcsolatos kezdeményezéshez. És ez még csak a második állomás, nem tudom, mi lesz a végére! Az is nagy örömmel tölt el, hogy rengeteg fiatalt látok itt, aki maga is segíteni akar a fiatalokon.

Mikor egészségről van szó, mindig, mindenki csak a rossz tapasztalatairól beszél: rossz orvoshoz küldték, nincs elég pénze stb. Sokan azt felejtik el, hogy megelőzni nem azt jelenti, hogy rohanni.  Mindenkinek lenne lehetősége választani bárki között, ha nem az utolsó pillanatban kezdene kapkodni.  Sokan viszont csak akkor törődnek az egészségükkel, amikor már ott a baj.

Viszont, ha már megbetegedtünk, ne halogassunk meglátogatni egy háziorvost, vagy szakorvost! Hiszen fontos, hogy mi saját magunk is tisztában legyünk azzal, hogy miért köhögünk, miért vagyunk rosszul, mert ha nem tudjuk, akkor nem is lehet megelőzni a komolyabb betegségeket. Ilyen esetben ne féljünk tanácsot kérni attól, aki rááldozta az életét arra, hogy megtanulja azt, amit mi nem tanultunk meg.

Őszintén remélem és hiszem, hogy ez a mozgalom, ami most megszületett, el fog terjedni Magyarországon.  

Nagyon sokan pozitívnak tartják, hogy te nemcsak felvállaltad, hogy problémák voltak az egészségeddel, hanem azt is megmutattad az embereknek, hogy igenis lehet tenni egészségünk érdekében.

Van egy olasz mondás, hogy az ember azért dolgozik, hogy pénzt keressen, és aztán azért költi el, hogy meggyógyuljon.  Tudom, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje, és azt is tudom, hogy nap, mint nap számtalan gonddal kell megküzdeni a megélhetéséért, a családért,  de az egészséget eközben sem szabad elhanyagolni, mert az később megbosszulja magát.  Sokan talán azt gondolják, én könnyen beszélek, de ne felejtsük el, hogy mindannyian emberek vagyunk. Lehet, hogy én erősnek tűnök, de ugyanúgy gyenge is tudok lenni, mint bárki más.

Mindenkinek meg kellene próbálnia egy kicsit odafigyelni magára, és egy kicsit tenni saját magáért. Szerintem ez egyszerűen ennyi. 

Mit üzensz azoknak, akik az Érthetően Az Egészségért Program többi rendezvény helyszínére terveznek ellátogatni, ahol többek közt veled is találkozhatnak?

Azt üzenem nekik, hogy jöjjenek el és érdeklődjenek! Aki szeretne velem találkozni, beszélgetni, azért, aki nem adna értem két fillért sem, az saját magért látogasson ki.  Fontos, hogy ne értem tegyék, ne miattam jöjjenek el, hanem elsősorban saját magukért, azért, hogy magukkal jót tegyenek.

VTS

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr992970726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása