HTML

Érthetően

Az Érthetően blogon az Érthetően az Egészségért Alapítvány aktivitásaival kapcsolatban szolgálunk háttéranyagokkal, beszámolókkal, interjúkkal.

Friss topikok

Egészség Kommunikáció Érthetően

2011.04.19. 15:23 Marc Marcov

„Szükség van a betegek informálására, és a kórházakban dolgozók megítélésének javítására”

Interjú Kovács Péter alelnökkel (EMSZ)
 
Az Egészségügyi Média Szövetség (EMSZ) az első, az egészségügyi médiatulajdonosok összefogásával létrejött független szakmai szervezet, amely közös platformot teremt az egészségügyi szakmai média részére, a magas minőségű szolgáltatás folyamatos biztosításáért és az etikai normák betartásáért. A Szövetség fő feladatai közé tartozik a várótermi, patikai, online egészségügyi médiavállalatok minősítése, auditálása, térítésmentes ellenőrzése, valamint a kórházak, szakrendelők lakossági kommunikációjához szükséges, torzításmentes információs csatornák ingyenes biztosítása. Emellett fontos tevékenységük, hogy saját felületeikkel segítsék a betegek edukációját, a kórházak és orvosok kommunikációját. Ezért csatlakoztak szakmai partnerként az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMHOZ. A Szövetség alelnökével, Kovács Péterrel beszélgettünk.

 

 

Kik tartoznak az Egészségügyi Média Szövetség soraiba?

Jelenleg nyolc tagvállalat tartozik az Egészségügyi Média Szövetségbe, de minden média ügynökség és vállalat számára rendelkezésre áll a lehetőség, hogy csatlakozzon, amennyiben megfelel előírásainknak.   

Mik ezek az előírások?

Egyedülálló, szigorú tagfelvételi követelményeink között szerepel a bérleti díj, a tartozásmentességet bizonyító, úgynevezett nullás igazolás bemutatása valamennyi vele szerződésben álló kórháztól, az APEH-től és az önkormányzattól, továbbá ajánlás öt olyan cégtől, amely a szolgáltatásait igénybe vette. A szigorú tagfelvételi követelményeknek minden tagnak, minden évben, újra meg kell felelnie, hogy soha ne csökkenjen a szolgáltatások színvonala. Ez biztosítja ugyanis a médiavállalatok vállalásainak betartását, munkájuk folyamatos, minőségi ellátását, és így a torzításmentes információáramlás megteremtésének lehetőségét.

Miért tartják fontosnak a várótermi kommunikációt a betegek eléréséhez?

Bizonyos területeken információtöbblet, máshol információhiány tapasztalható az egészségügyi ellátórendszerben. Az egészségügyi dolgozóknál és az ellátórendszer irányítóinál többletet figyelhetünk meg, míg a betegek általában információs hiánnyal küszködnek. Az ellátórendszerben természetesen elhivatott emberek segítenek a hozzájuk forduló betegeken, arra viszont már nem marad energiájuk, illetve ez nem is biztos, hogy az ő feladatuk, hogy a személyes találkozáskor történő információcsere mellett egyéb lehetőségek után is kutassanak. Az orvos- beteg találkozás ideje drasztikusan csökkent, többek között a megnövekedett adminisztrációs terhek miatt. Ezért feladatunknak érezzük a kórházak, szakrendelők üzeneteinek torzításoktól mentes eljuttatását a lakossághoz. Ezzel kívánjuk elősegíteni az itt dolgozók társadalmi elismertségét és megítélésük javulását.

Miért csatlakoztak kiemelt támogatóként az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMHOZ?

Számunkra természetes volt, hogy az előző évek gyakorlatához hasonlóan, az ÉRTHETŐEN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM során is segítsük az Érthetően Az Egészségért Alapítványt és partnereit, várótermi és kórházi plakátjainkkal. Ezek a felületek az egészségmegőrzés üzenete mellett a kórházak szolgáltatásainak és pozitív híreinek bemutatására is alkalmasak. Ezért oly módon segítünk, hogy a Program és a kórházak üzeneteit térítésmentesen juttatjuk el a betegekhez, így az érdeklődők releváns információhoz juthatnak a kórház szolgáltatásairól és az egészségmegőrzés lehetőségeiről.

Azt valljuk, hogy az általános egészségügyi állapotok javulásához szükség van tudásra, ahhoz információra, és az információk hatékony továbbításához alkalmas felületekre. Végső soron az egész folyamat nem szól másról, mint, hogy segítsünk a betegeken.

VTS

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr882970672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása